Băuturile cu temă de sărbătoare ale Starbucks s-au întors, iar preferințele sezoniere, cum ar fi menta de menta și caramel brulee latte, creează un buzz major. (Mărfurile de sărbători, cum ar fi cupele reutilizabile noi festive, sunt, de asemenea, la curent.)

Băuturile din acest an includ amestecul obișnuit de siropuri aromate cu zahăr, cupe roșii care se revarsă cu frișcă și topping-uri precum paiete de zahăr și bucle de ciocolată neagră. Sunt decadente și delicioase, dar cum se acumulează în ceea ce privește nutriția? Iată ideea mea ca nutriționist.

Menta Menta

Un înălțime fabricat cu lapte implicit de 2% și toate suplimentele obișnuite – espresso, sirop de mentă, sos mocha, frișcă și bucle de ciocolată – are ceasuri la 350 de calorii, 13 grame de grăsime, 48 de grame de carbohidrați (cu 42 ca zahăr ca 3 din fibre) și 10 grame de proteine. Este vorba de zahăr în valoare de patru bastoane de bomboane sau 10 lingurițe, ceea ce înseamnă cu patru mai mult decât recomandă c de șase pe zi pentru femei pentru American Heart Association.

Există, de asemenea, câțiva aditivi discutabili în lista ingredientelor, inclusiv caragenanul și benzoatul de sodiu, care au fost legați de inflamație. Pentru cei care nu pot sau nu fac produse lactate, se pare că această băutură poate fi făcută fără lactate dacă este comandată cu lapte de migdale sau nucă de cocos și fără bici. Din păcate, informațiile nutriționale Starbucks calculează modificările numai pe baza actualizării dimensiunii unei comenzi standard, nu a modificărilor din fiecare categorie, cum ar fi tipul de lapte sau numărul de pompe cu sirop.

Mocha de ciocolată albă prăjită

O înălțime standard – făcută cu lapte 2%, o cafea espresso, sos mocha de ciocolată albă prăjită, frișcă și paiete de zahăr – vine la 330 de calorii, 12 grame de grăsime, 44 de grame de carbohidrați (cu 43 de grame de zahăr și nu fibre) și 11 grame de proteine. Sosul de mocha conține zahăr și sirop de porumb, pe lângă laptele condensat, deci nu poate fi făcut fără lactate.

Ca o comparație, un pătrat din tortul clasic de cafea Starbucks oferă exact același număr de calorii și un număr aproape identic de grame de carbohidrați. Cu alte cuvinte, această băutură este un desert lichid, nu o modalitate de a începe ziua – dacă energia și bunăstarea susținute sunt pe lista dvs. de priorități.

Iced Cafea, Rafală, Băutură, Softdrink, Desert, Cafea

Caramel Brulee Latte

O altă selecție care nu poate fi făcută fără lactate, un Caramel Brulee Latte standard înalt este realizat cu lapte 2%, o lovitură de espresso, sos caramel brulee, frișcă și topping caramel brulee. Conține 350 de calorii, 11 grame de grăsimi, 54 de grame de carbohidrați (cu 36 sub formă de zahăr și fără fibre), împreună cu 10 grame de proteine. Aceasta este aproape dublul caloriilor și mai mult decât de două ori carbohidrații găsiți într-un pop Starbucks de om de zăpadă.

Deși lanțul oferă versiuni de siropuri fără zahăr, nu le recomand, deoarece sunt făcute cu îndulcitori artificiali și conservanți (nu un upgrade nutrițional).

Castană Praline Latte

Pe baza ingredientelor, această băutură poate fi făcută fără lactate dacă este comandată cu lapte de migdale sau nucă de cocos și fără frișcă. (Din păcate, site-ul web nu vă permite să calculați faptele nutriționale ale unei băuturi cu aceste modificări.) O înălțime standard conține 2% lapte, espresso, sirop de pralină de castane, frișcă și topping de pralină de castane. Băutura constă din 270 de calorii, 11 grame de grăsimi, 33 de grame de carbohidrați (cu 31 sub formă de zahăr și fără fibre) și 9 grame de proteine.

Da, toate aceste băuturi sunt bombe de zahăr lichid, cu aceasta ambalând aproape de două ori mai mult zahăr decât un pătrat de două centimetri de fudge de vanilie.

Eggnog Latte

Oaia pe bază de lapte este ingredientul principal în această băutură aburită, amestecată pur și simplu cu espresso preparat și nucșoară. (frisca și siropurile nu sunt incluse.) O înălțime conține 360 ​​de calorii, 14 grame de grăsimi, 45 de grame de carbohidrați (cu 42 sub formă de zahăr și 1 gram de fibre) și 13 grame de proteine ​​- deși site-ul web afirmă că ouă folosită variază în funcție de regiune. Dacă ouă nu este pe lista dvs. de a nu putea trăi fără a fi, este mai bine să renunțați pentru bunătățile de vacanță, vă veți bucura mai mult. Pentru același număr de calorii, ați putea prăji cu patru pahare de șampanie pe parcursul sezonului.

Deci, ce băutură este cea mai sănătoasă?

Dacă ar fi să aleg, cred că cea mai sănătoasă versiune a ciorchinei ar fi un latte de pralină înalt de castane comandat cu lapte de migdale, o singură pompă de sirop și fără toppinguri. Dar tot nu va câștiga nicio stea aurie nutrițională. Cealaltă opțiune este să faceți tot posibilul și să comandați cea mai decadentă versiune a oricăror care vă plac și să vă limitați la doar câteva pe tot parcursul sezonului, ca delicatese. Optează pentru unul ca desert după un prânz sănătos, nu ca o băutură pentru micul dejun asociată cu un alt produs de panificație cu zahăr.

Concluzie: mi-ar plăcea să văd Starbucks renunțând la toți aditivii artificiali, să ofere mai multe opțiuni de lapte din plante și să configurați un calculator nutrițional care să permită clienților să stabilească modul în care se stochează comanda lor personalizată. Dacă sunteți cu totul în decadența sărbătorilor, mergeți la el – dar ar fi bine să aveți câteva opțiuni și pentru mulțimea de alimentație curată, orientată spre sănătate.

Spread the love

Tags