detox

Dieta alcalină a devenit extrem de populară în ultimii ani, nu în ultimul rând datorită promovării sale de către vedete și lideri de gândire online. Una dintre figurile cheie în promovarea dietei alcaline este Victoria Beckham, care a început să vorbească despre beneficiile sale în 2013.

Alimente alcaline vs. acide

O dietă alcalină promite pierderea în greutate sănătoasă și prevenirea anumitor boli cronice, cum ar fi artrita sau cancerul. Premisa acestui tip de dietă este că anumite alimente, cum ar fi carnea, zahărul rafinat și alimentele procesate, pot crește dramatic aciditatea în organism, ceea ce are consecințe negative asupra sănătății. Prin urmare, conform dietei alcaline, consumul de alimente cu proprietăți alcaline poate proteja organismul de diferite boli și accelera pierderea în greutate.

Pentru a înțelege mai bine efectele alimentelor alcaline versus acide asupra organismului, este important să cunoaștem rolul pH-ului. Corpul are un pH sanguin relativ stabil, undeva la 7,4, ceea ce înseamnă că se află în spectrul ușor alcalin sau bazic. Acest pH este menținut de mai multe procese din corp, cum ar fi urinarea și respirația. Cu toate acestea, pH-ul poate fi diferit în diferite părți ale corpului. De exemplu, stomacul are un pH foarte acid, undeva între 1,35 și 3,5, pentru a putea descompune și digera alimentele ingerate. Deși nivelul pH-ului din sânge este bine controlat, pH-ul urinei se modifică în funcție de nevoile organismului și poate fi modificat de ceea ce mănânci și bei.

Salată, Lentile, Pară, Sfecla, Vegetariene, Vegetarian

Ce alimente sunt alcaline?

Majoritatea fructelor și legumelor, precum și soia și derivații săi, cum ar fi tofu, sunt incluse în dieta alcalină. Lor li se alătură nuci și semințe. Deci, dacă intenționați să urmați o dietă alcalină, ar trebui să țineți cont de faptul că există multe alimente care nu sunt permise, așa că vă va fi dificil la început.

Potrivit specialiștilor, topul celor mai bune alimente alcaline constă din:
– Sfeclă
– Spanac
– Kale kale
– Migdale
– Fructe de avocado
– Sfeclă
– Fig
– Caise

Ce sunt alimentele acide?

Categoria alimentelor alcaline include cele mai multe cereale și cereale, produse lactate, ouă, carne și conserve și alimente procesate. De asemenea, în cazul băuturilor, cafeaua și alcoolul sunt considerate băuturi acide.

Cele mai acide alimente sunt:
– Băuturi acre
– Carne rosie
– Cereale prelucrate
– Lactate

Vă poate ajuta o dietă alcalină?

Nutriționiștii consideră că o dietă alcalină poate avea anumite beneficii pentru sănătate, dar nu neapărat cele promovate de dietă. Prin urmare, nivelul pH-ului este un indicator al caracterului alcalin versus acid. Un pH de 0 este complet acid, în timp ce un pH de 14 este complet alcalin. Un pH de 7 este considerat neutru.

După cum sa menționat mai devreme, sângele este ușor alcalin, în timp ce stomacul are un pH acid. Deși se crede că alimentele alcaline ajută organismul să mențină un pH normal în sânge, în realitate nimic din ceea ce mănânci nu va schimba acest nivel. Corpul lucrează constant pentru a menține nivelul pH-ului în sânge constant. Cu toate acestea, alimentele alcaline sunt în general foarte sănătoase și bogate în nutrienți și apă. Evitând zahărul, alcoolul și alimentele procesate, dieta alcalină promovează un stil de viață sănătos și echilibrat și poate funcționa foarte bine pentru persoanele care doresc să slăbească.

În ceea ce privește celelalte argumente, există o cantitate limitată de cercetări care sugerează că o dietă săracă în alimente acide, cum ar fi proteine ​​animale din carne și produse lactate, precum și cereale, poate preveni pietrele la rinichi, proteja oasele și mușchii, îmbunătăți inima . și funcția creierului și reduc riscul de diabet de tip 2. Trebuie menționat, totuși, că cercetătorii nu pot lua o decizie definitivă, deoarece nu există suficiente informații care să susțină aceste premise.

Sunt recomandate alimentele alcaline pentru diferite condiții?

O dietă alcalină implică consumul predominant de fructe și legume și evitarea alimentelor bogate în calorii și bogate în grăsimi și sodiu. Prin urmare, alimentele alcaline pot fi o opțiune adecvată pentru cei cu risc de boli de inimă, deoarece ajută la scăderea tensiunii arteriale și a nivelului de colesterol LDL – principalii factori de risc pentru bolile de inimă.

De asemenea, menținerea unei greutăți optime este, încă o dată, un factor extrem de important pentru sănătate și care poate preveni apariția anumitor boli cronice, în special diabetul și osteoartrita.

Potrivit cercetărilor la scară mică, alimentele alcaline pot contracara efectele toxice ale chimioterapiei, dar nu s-a găsit nicio asociere între prevenirea cancerului și o dietă alcalină. În concluzie, accentul pus pe fructe și legume, atât în ​​categoria alimentelor alcaline, este important pentru sănătatea corpului și pentru atingerea greutății ideale.

În plus, evitarea alimentelor procesate poate juca un rol important în prevenirea anumitor boli. Cu toate acestea, este important să ne amintim că un consum complet de alimente strict alcaline este destul de dificil, iar unele alimente acide pot avea o valoare reală pentru sănătate. Să nu uităm că produsele lactate și carnea sunt surse importante de vitamine și minerale. Atâta timp cât există un echilibru în alimentație, nu trebuie să vă preocupați prea mult de natura alcalină sau acidă a alimentelor consumate.

În plus, în ceea ce privește aportul necesar de proteine, important atât pentru sănătate, cât și pentru pierderea în greutate, carnea și / sau produsele lactate asigură un nivel ridicat în porții moderate. În cele din urmă, dacă sunteți îngrijorat de apariția kilogramelor în plus, nu uitați să faceți mișcare regulată, ceea ce contează foarte mult. Sportul este important pentru sănătate, întărește sistemul imunitar și este un aliat important în realizarea cifrei dorite. Experții recomandă cel puțin 150 de minute de exerciții susținute pe săptămână. Dacă suferiți de probleme de sănătate, consultați medicul înainte de a începe un regim sportiv. El vă poate recomanda tipurile potrivite de antrenament.

Bibliografie:
Web MD – Dieta alcalină
https://www.webmd.com/diet/az/alkaline-diets
Healthline – 6 alimente acide – ar trebui să le evitați?
https://www.healthline.com/nutrition/acidic-foodsSpread the love

De

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *