Te-ai întrebat mereu de ce nu reuşeşti să slăbeşti deşi ţi-ai micşorat porţiile şi mănânci cât mai sănătos, iar peste toate acestea faci şi mişcare?

Foarte probabil chiar tu îţi sabotezi neintenţionat eforturile de a slăbi.

Fundaţia Britanică de Nutriţie a descoperit că există peste 100 de factori care influenţează greutatea.

Foto Public Domain Pictures

Printre aceştia se regăsesc foarte multe obiceiuri despre care nici nu îţi imaginai ca ar putea să-ţi saboteze regimul de slăbire. Iată şapte dintre ei:

  1. Mănânci cereale la micul dejun. Un studiu desfăşurat în SUA a arătat că micul dejun care conţine cereale îndulcite cu zahăr aduce mult mai multe calorii decât cel în care se consumă un ou. În plus, participanţii consumatori de cereale erau deja înfometaţi până la ora prânzului. Proteinele din ouă ţin de foame, iar consumatorii lor au un nivel semnificativ mai mic de grelină, un hormon care stimulează apetitul.
  2. Îţi pui lapte în ceai. Cercetatorii indieni au constatat că ceaiul conţine în cantităţi mari două tipuri de compuşi, teaflavine şi tearubigine, care împiedică absorbţia grăsimilor la nivelul tractului digestiv şi scad colesterolul. Efectul acestor substanţe este însă anihilat de proteinele din laptele de vacă. Prin urmare, bea ceaiul simplu.
  3. Mănânci pâine albă. Carbohidraţii rafinaţi conţinuţi de pâinea albă şi de orezul alb determină în mod special acumularea de kilograme la nivelul abdomenului. Elimină total pâinea albă din alimentaţie! Un studiu la Universităţii Tufts din Boston a arătat că din două grupuri care au consumat acelaşi număr de calorii, cei care au mâncat mai mulţi carbohidraţi rafinaţi au adăugat cel puţin un centimetru în talie faţă de cei care au consumat vegetale şi pâine din făină integrală.
  4. Nu citeşti etichetele produselor. Un studiu publicat în Journal of Consumer Affairs a arătat că cei care obişnuiesc să citească etichetele produselor alimentare şi să facă mişcare pierd mai mult în greutate decât cei care au doar activitate fizică. Cei care citesc etichetele, dar sunt sedentari, pierd mai mult în greutate decât cei care ignoră conţinutul etichetelor.
  5. Bei prea mult suc de fructe. Sucurile de fructe şi alte băuturi dulci au un impact mai puternic asupra greutăţii decât caloriile din alimentele solide, spune un studiu publicat în American Journal of Clinical Nutrition. Renunţarea la doar un singur pahar pe zi duce la pierderea a cel puţin 0,5 kg după 6 luni.
  6. Nu foloseşti condimentele. Adăugarea unui strop de piper cayenne (piper roşu) în mâncare te poate ajuta să arzi mai rapid caloriile. În plus, piperul cayenne taie pofta de mâncare, în mod special pentru alimentele sărate, grase sau pentru dulciuri, spun nutriţioniştii de la Universitatea Purdue din Indiana.
  7. Eviţi iaurtul. Un studiu publicat în International Journal of Obesity a constatat că adulţii obezi care mănâncă trei porţii de iaurt degresat pe zi ca parte a unei diete hipocalorice au pierdut cu 22% mai multă greutate şi cu 61% mai multă masă grasă decât cei care doar au micşorat numărul de calorii. De asemenea, consumatorii de iaurt pierd cu 81% mai multă grăsime din zona abdomenului. Se crede că proteinele şi calciul din produsele lactate ajută la eliminarea acestui tip de grăsime.
Spread the love

Tags