O mulțime de oameni mă întreabă dacă cartofii dulci sunt de fapt atât de buni pentru tine, ceea ce nu este surprinzător având în vedere că chiar numele lor sugerează că sunt bombe cu zahăr și amidon! Dar, în calitate de nutriționist, dau legumei rădăcinii două degete cale sus. Îmi place să mănânc cartofi dulci pe tot parcursul anului și, în toamnă, devin deosebit de atrăgători – ca o garnitură consistentă și un ingredient din orice, de la supe și tocănițe la plăcinte și alte deserturi.

Pietrele colorate oferă câteva avantaje de sănătate destul de impresionante. Iată șase beneficii ale cartofilor dulci, împreună cu câteva modalități simple de a încorpora sănătos cartofii dulci în mesele de zi cu zi, gustările și gustările.

Sunt o sursă bună de vitamine C și A

O cană de cartof dulce la cuptor asigură aproape jumătate din necesarul zilnic de vitamina C. Aceeași porție furnizează, de asemenea, 400% (!) Din aportul zilnic recomandat de vitamina A. Ambii nutrienți sunt vitali pentru susținerea funcției imune, care este deosebit de importantă în timpul sezonului rece și gripal. Vitamina A este, de asemenea, cheia pentru menținerea sănătății pielii, a vederii și a funcției organelor.

Și o mulțime de alți nutrienți

O porție de cartof dulce oferă o treime din nevoia dvs. de mangan, un mineral care ajută la producerea colagenului și la promovarea sănătății pielii și a oaselor. De asemenea, veți obține între 15 și 30% din mai multe vitamine și minerale B care susțin energia, inclusiv potasiu (mai multe despre acest lucru mai jos).

Cartofii dulci sunt puteri antioxidante

Vitaminele A și C funcționează și ca antioxidanți care protejează celulele împotriva îmbătrânirii și a bolilor. Pentru și mai mulți antioxidanți, alegeți cartofi dulci mov. Pigmentul care le conferă nuanța lor superbă are proprietăți antioxidante deosebit de puternice.

Sunt antiinflamatorii

Știm de mult că inflamația necontrolată, de grad scăzut, crește riscul de aproape fiecare boală cronică, inclusiv obezitate, diabet de tip 2, boli de inimă și cancer. Compușii antiinflamatori naturali din cartofii dulci s-au dovedit a înăbuși inflamația la nivel celular: s-a demonstrat că cercetările efectuate pe animale inflamație redusă în țesutul cerebral și țesutul nervos după consumul de extract de cartof dulce purpuriu.

Nu provoacă creșteri ale zahărului din sânge

Unii ar putea considera cartofii dulci ca fiind prea amidon, dar conținutul ridicat de fibre îi face să devină un amidon cu ardere lentă – ceea ce înseamnă că nu vor crește nivelul zahărului din sânge și al insulinei. O cană de cartof dulce la cuptor oferă aproximativ 6 grame de fibre, ceea ce reprezintă mai mult de un sfert din minimul zilnic recomandat.

Cartofii dulci ajută la reglarea tensiunii arteriale

O cană de cartof dulce coaptă în piele oferă 950 mg potasiu. Aceasta este de peste două ori cantitatea dintr-o banană medie. Potasiul elimină în esență excesul de sodiu și lichid din corp, ceea ce scade tensiunea arterială și reduce tensiunea asupra inimii. Potasiul ajută, de asemenea, la reglarea ritmului cardiac și a contracțiilor musculare. Potrivit sondajului național de examinare a sănătății și nutriției, mai puțin de 2% dintre americani îndeplinesc obiectivul zilnic recomandat de potasiu de 4.700 mg.

Acestea pot ajuta la susținerea pierderii în greutate

Aproximativ 12% din amidonul din cartofii dulci este amidon rezistent, o substanță asemănătoare fibrelor, asemănătoare fibrelor pe care corpul tău nu o digeră și nu o absorb. unu studiu a constatat că înlocuirea a doar 5,4% din aportul total de carbohidrați cu amidon rezistent a dus la o creștere de 20-30% a arderii grăsimilor după masă. Amidonul rezistent determină, de asemenea, corpul să pompeze mai mulți hormoni care induc satietatea.

Cum se mănâncă mai mulți cartofi dulci

Îmi place să coac cartofii dulci și să stropesc cu o combinație de scorțișoară măcinată și sirop de mle subțiat cu puțină apă caldă. De asemenea, puteți coace, amesteca și împături cartofii dulci în ovăz peste noapte; biciuiți-le într-un smoothie; sau pureați-le cu bulion vegetal organic cu conținut scăzut de sodiu ca bază pentru o supă. Cartofii dulci la cuptor fac un plus fantastic la o salată de grădină, iar pene crocante la cuptor pot satisface pofta de prăjit francez. Piureul de cartof dulce face, de asemenea, un plus fantastic la deserturi și bunătăți, de la prăjituri fără coacere la pâine prăjită, budincă și, bineînțeles, clasicul preferat de toamnă, plăcinta cu cartofi dulci.

Spread the love