De ani de zile, specialistii din domeniul sanatatii vin cu tot mai multe motive pentru care sucurile acidulate sunt extrem de daunatoare organismului uman, in special organismului inca in dezvoltare. Sucul acidulat este o bautura dulce pe care foarte multi copii au tendinta sa o iubeasca, chiar de indata ce pun gura pentru prima data pe ea. Din pacate, acest aliment nu aduce niciun beneficiu sanatatii copiilor. Din contra! Vine cu o sumedenie de riscuri ce pot pune in pericol sanatatea celor mici atat pe termen scurt cat si pe termen lung.

Iata care sunt principalele 4 motive pentru care copiii nu ar trebui sa bea sucuri acidulate:

1.Nu au nicio valoare nutritiva. Sucul acidulat nu are absolut niciun fel de beneficiu din punct de vedere nutritional. Practic, sucul este o bautura plina de calorii goale, care nu fac decat sa diminueze sanatatea nutritionala, deoarece tind sa fie inlocuitori pentru lichidele cu vitamine si calciu. De asemenea, copiii care consuma bauturi acidulate vor consuma mai putine alimente de care, de fapt, ar avea nevoie, deoarece stomacul lor se va umple cu aceste calorii goale, care le vor taia pofta de mancare. Aceste calorii vor duce, in timp, la obezitate si / sau la alte probleme de sanatate, cum ar fi diabetul zaharat de tip 2.

2.Determina cresterea in greutate. Caloriile goale vor cauza crestere in greutate in special la copiii care nu sunt prea activi. Acest lucru nu pare a fi o problema pentru copiii mici, insa pentru copiii ajunsi la varsta adolescentei, consumul de prea mult zahar poate deveni problematic, cauzandu-le obezitate timpurie.

3.Cauzeaza aparitia cariilor dentare. Nivelul de zahar gasit intr-un singur pahar de suc acidulat este uimitor de mare, astfel ca cei care beau zilnic astfel de bauturi isi vor acoperi constant dintii cu zahar. In cele din urma, acest lucru ar putea contribui la aparitia cariilor dentare din cauza tendintei de dizolvare a smaltului dentar. Nu numai zaharul afecteaza sanatatea dentara. Acidul din suc este, de asemenea, un pericol pentru smaltul dentar.

4.Contin cofeina. Desi este adevarat ca unele sucuri nu contin cofeina, cele mai multe branduri populare includ cofeina in bauturi. Majoritatea copiilor sunt destul de activi fara a avea nevoie de cofeina in organismul lor. Daca vor consuma cantitati excesive de cofeina, vor ajunge hiperactivi si, pe termen lung, vor ajunge sa aiba probleme cardiovasculare. Cofeina creste frecventa cardiaca si tensiunea arteriala la copii. De asemenea, intrerupe somnul, agraveaza problemele stomacului si contribuie la aparitia anxietatii.

Spread the love