Știm cu toții că alimentele sănătoase sunt adesea mai scumpe decât alimentele cu valoare nutritivă redusă. Dar costul prohibitiv al alimentelor care sunt bune pentru noi s-ar putea să fie mai mult decât v-ați dat seama anterior. Un nou raport șocant publicat în jurnal Lanceta susține că atât cât o cincime din decesele din întreaga lume sunt legate de diete slabe.
Studiul explică faptul că, la nivel global, 11 milioane de decese în 2017 au fost asociate cu diete slabe. Bolile cardiovasculare, anumite tipuri de cancer și diabetul de tip 2 au fost printre cele mai importante boli care au cauzat aceste decese.
Nutriția se evidențiază ca unul dintre domeniile sănătății publice care s-a înrăutățit drastic în secolul 21. Rata mortalității prin cancer, de exemplu, a scăzut atât pentru bărbați, cât și pentru femei în SUA din 1999 până în 2015. Dar noul raport evidențiază faptul alarmant că estimarea deceselor legate de dietă a crescut: în 1990, aceasta era de doar 8 milioane .
În timp ce mulți factori influențează numărul tot mai mare de decese legate de dietă, raportul subliniază importanța a trei recomandări nutriționale care sunt ignorate mult prea des. De asemenea, subliniază necesitatea de a tăia trei categorii de alimente pe care le consumăm prea des. Iată cele mai mari greșeli alimentare care duc la decese în întreaga lume.
LEGATE: Cele mai bune diete din 2019
Nu mănânci destule nuci
„Au fost observate cele mai mari deficiențe în aportul optim nuci si seminte„, potrivit unui comunicat de presă pentru noul raport. În general, obținem doar 12% din nucile și semințele recomandate, se spune în acesta.
Deci, cât de mult ar trebui să primești? Obiectivul este de 21 de grame pe zi, potrivit studiului. (Aportul mediu este de doar aproximativ 3 grame pe zi.)
Nucile sunt o sursă excelentă de proteine, fibre, grăsimi sănătoase pentru inimă și vitamine. „În loc să consumați alimente cu grăsimi saturate nesănătoase, încercați să înlocuiți un o mână de nuci sau o lingură sau două dintr-o piuliță răspândită „, recomandă Clinica Mayo.
LEGATE DE: Cele mai bune și cele mai proaste nuci pentru sănătatea ta
Zgâriind pe lapte
La nivel global, consumăm doar 16% din cantitatea recomandată de lapte recomandată, potrivit noului studiu. Cantitatea zilnică recomandată, spune el, a fost stabilită la 435 grame.
Au existat unele dezbateri cu privire la faptul dacă laptele este sau nu bun pentru dvs. în ultimii ani. Dar laptele integral revine. Consumul de lapte integral și alte produse lactate cu conținut ridicat de grăsimi a fost legat de un risc mai mic de obezitate. În plus, laptele integral ar putea ajuta copiii să absoarbă vitamina D mai eficient. Probabil că nici nu trebuie să menționăm acest lucru, dar laptele a fost asociat și cu oase mai puternice.
ÎN LEGĂTURĂ: 14 alimente care nu conțin lapte, cu un conținut ridicat de calciu
Mănâncă prea puține cereale integrale
Nici nu suntem minunați să mâncăm cereale integrale. Aportul mediu zilnic este de 29 de grame, dar ar trebui să primim 125 de grame pe zi, spune studiul.
Beneficiile potențiale ale consumului de cereale integrale suficiente includ un risc scăzut de boli de inimă, o sănătate digestivă mai bună și asistență în gestionarea greutății. Acest domeniu de îngrijorare este deosebit de important pentru americanii să acorde atenție. „Aportul scăzut de cereale integrale (sub 125 grame pe zi) a fost principalul factor de risc alimentar pentru deces și boli în SUA”, se arată în comunicatul de presă.
Introduceți aceste alimente în dieta dvs. atunci când puteți pentru a crește cantitatea de cereale integrale pe care le consumați: orez brun, orz, fulgi de ovăz, pâine integrală, paste integrale și floricele de porumb.
LEGATE DE: 8 boabe întregi minunate pe care nu le consumi
Consumând prea multe alimente sărate, băuturi cu zahăr și carne procesată
Știm că auziți despre efectele secundare oribile ale consumului de sifon prea mult timp, dar, în caz că ați uitat: Sifonul poate duce la creșterea în greutate, diabet și cariile dentare. Din păcate, nici sifonul dietetic nu este grozav; a fost legată de un risc crescut de accident vascular cerebral, atac de cord, demență și, contraintuitiv, creșterea în greutate. Prea mult sodiu poate provoca tensiune arterială crescută, accidente vasculare cerebrale și atacuri de cord, iar carnea procesată vă poate crește șansele de a avea diabet, boli de inimă și unele tipuri de cancer.
Să sperăm că știind câte persoane sunt ucise de alegeri slabe în fiecare an – una din cinci – vă va ajuta să renunțați la sifon și să luați niște nuci data viitoare când veți fi la magazinul alimentar.